Chocolademousse
Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
- 100 g zwarte chocolade, 100 ml room (4% v.g.), 3 eiwitten, 1 lp vloeibaar zoetmiddel
- kommetje, hoge beker, mixer met kloppers, bolkom, pottenlikker, klopper, beker met handige giettuit, 4 dessertglaasjes
- microgolfoven, koelkast, keukenweegschaal
Zo bereid je de chocolademousse:
- Breek de chocolade in stukken en laat in een open kommetje smelten in de microgolfoven (1 min. op stand 5 - eventueel herhalen).
- Klop de eiwitten in een hoge beker tot sneeuw.
- Doe de room in een bolkom en voeg de gesmolten chocolade toe.
- Meng en breng op smaak met 1 lp zoetmiddel.
- Voeg het stijfgeklopt eiwit toe en meng.
- Doe het mengsel in een beker met giettuit en verdeel het over 4 dessertglaasjes.
- Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Inspiratie: Weight Watchers
Reacties
Een reactie posten