Kipbrochetten en ananasrijst met peultjes


Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 kipfilet, 250 g (ongekookte) lange korrel rijst, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 200 g peultjes, 200 g ananas uit blik op sap, zout, bakboter, beetje vanillebloem

Keukengerief: kookpan, zeef, teems, mes, vleesplank, eventueel keukenschaar, 4 houten of metalen satéprikkers, bakpan

Zo bereid je de kipbrochetten met rijst:
  • Snijd of knip de kipfilets in blokjes van 2 cm³.
  • Pel de ui en paprika's en verwijder de zaadjes uit de paprika.
  • Snijd de groenten in grove stukken.
  • Prik de ingrediënten afwisselend op een satéprikker.
  • Bak de brochetten in een beetje vetstof in een pan.
Zo bereid je de ananasrijst met peultjes:
  • Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet de rijst door een zeef en laat uitlekken.
  • Blancheer de peultjes 5 min. in kokend water. Laat ze uitlekken in een teems.
  • Laat de ananas uitlekken in een teems en snijd hem daarna in stukjes.
  • Breng het sap aan de kook en bind met vanillebloem.
  • Meng de gekookte rijst met peultjes en ananasstukjes.
Dien de ananasrijst met peultjes op met de kipbrochetten.

Reacties

Populaire posts