Technieken
BLANCHEREN
het in ruim koud water aan de kook brengen van een voedingsmiddel. Van zodra het kookt, het water afgieten en het voedingsmiddel met koud water afspoelen.
bv. paprika blancheren, spinazie blancheren
DROGEN
KOKEN
bv. aardappelen koken
ROERBAKKEN
het bakken van in kleine stukjes gesneden voedingsmiddelen. Ze worden onder voortdurend omscheppen in de wok gebakken in hete olie. De stukjes worden zeer snel gegaard.
SNIJDEN
Ajuin snijden
Paprika snijden
WOKKEN
zie roerbakken
het in ruim koud water aan de kook brengen van een voedingsmiddel. Van zodra het kookt, het water afgieten en het voedingsmiddel met koud water afspoelen.
bv. paprika blancheren, spinazie blancheren
DROGEN
serranoham drogen in de oven |
KOKEN
bv. aardappelen koken
ROERBAKKEN
het bakken van in kleine stukjes gesneden voedingsmiddelen. Ze worden onder voortdurend omscheppen in de wok gebakken in hete olie. De stukjes worden zeer snel gegaard.
SNIJDEN
Ajuin snijden
courgette snijden |
Paprika snijden
WOKKEN
zie roerbakken
Reacties
Een reactie posten